Utogplukk.no - nå også med strandrydding!

Strandrydding utogplukk

Nord-Norge har fått sin egen nettside for strandrydding. På www.utogplukk.no kan du registrere det du plukker. Fram til nå har Ut og Plukk kun vært bærplukking, men nå er også strandrydding på plass. Vær med og plukk søppel i fjæra, langs elver, vassdrag, vann og innsjøer.

 

Utogplukk.no 

Ut og Plukk ble etablert i 2016 for å løfte fram bærplukking som høstingstradisjon og friluftsaktivitet. Slik skal det fortsett være, men i tillegg til at folk i Nord-Norge skal kunne registrere sine bærturer, åpnes det i 2018 for at også plukking av avfall i fjæra skal kunne registreres på utogplukk.no. Dette gjør vi fordi det er behov for et storstilt dugnad i arbeidet mot marin forsøpling, i tillegg til at strandrydding med gåturer i fjæra byr på naturopplevelser og god fysisk aktivet. 

 

Alle som registrerer strandrydding på utogplukk.no blir med i trekningen av gavekort og turutstyr for totalt kr 30.000,- og kan kjøpe vår stilige t-skjorte med design strandrydding i Nord-Norge 2018 til gunstig pris.

 

Registrer din plukkung nå på utogplukk.no.

 

utogplukk_strandrydding_

Nå kan du registrere søppelfangsten til på utogplukk.no og bli med i trekningen av spennende premier.

 

Ryddeportalen 

Hold Norge Rent har en felles nasjonal ryddeportal som alle oppfordres til å bruke. I tillegg til at strandryddingen registreres på Ut og Plukk er det ønskelig at også ryddeportalen til Hold Norge Rent blir benyttet. Dermed oppnår vi bedre nasjonal kartlegging og statistikk. Noen av avfallsselskapene er også avhengig av at ryddeportalen blir benyttet for at de skal opp nå refusjon for sine utgifter. 

 

Les mer om ryddeportalen og Hold Norge Rent.

 

Lokale avfallsselskap 

Det er viktig at alle strandryddere forholder seg til den praksis som gjelder for sitt avfallsselskap.

 

Se en oversikt over hvilke rutiner som gjelder for ditt avfallselskap og din komme her.

 

Det er friluftsrådene i Nord-Norge som står bak utogplukk.no.

 

God plukking!