Hva skjer i din organisasjon i Friluftslivets uke?

Friluftslivets-uke-illustrasjon_800

Friluftslivets uke er i 2018 fra 1. – 9. september. Uka starter med #nattinaturen 1. september og åpnes offisielt med Friluftslivets dag 2. september.

 

FNF Oslo og FNF Akershus samler inn aktiviteter i Oslo og Akershus til et program som vil distribueres bredt.

 

Aktiviteter kan sendes til
akershus@fnf-nett.no
innen 1. juni 2018. 

 

Mer informasjon (pdf)

Skjema for innmelding av arrangementer (word)

 

GODE GRUNNER TIL Å VÆRE MED 

 • Du og ditt lokallag er med på å sette friluftsliv på agendaen over hele Norge
 • Din organisasjon blir synlig og får nye medlemmer
 • Dere gjøre noe positivt for lokalmiljøet og vil glede mange
 • Dere blir kjent med politikere og andre viktige beslutningstakere
 • Dere får gratis markedsføring/drahjelp fra kampanjen Friluftslivets uke

 

Bli med å sette friluftsliv på dagsorden og få gratis markedsføring!

 

GRATIS PROMOTERING! Det er planlagt mange arrangementer og aktiviteter i Oslo og Akershus i Friluftslivets uke 2018 1.-9. september. Vi vil gjerne vite hva dere har planlagt, slik at vi kan bidra til å gjøre det som skjer mer synlig, få enda flere ut i naturen - og sette friluftsliv på agendaen!

FNF Akershus og FNF Oslo samler inn alle aktiviteter i programheftet som skal distribueres bredt i hele regionen! Se fjorårets program her Dette trenger vi fra deg:

For å få din aktivitet med i programmet må følgende informasjon være med:

Kommune, Sted, Tittel på aktivitet, Dato, Tid, Oppmøte, Arrangør, Kort beskrivelse av arrangement, Kontaktinfo, Eventuelt påmeldingsinfo, Eventuelt lenke til mer info på egen nettside

 

Eksempel:
Oppegård, Kolbotn, Nærtur til Nøstvedtmarka, Mandag 5. september, 11:00, Kolbotn torg utenfor kulturhuset, DNT - Oppegård Turlag, Turen går på stier og turveier i Nøstvedtmarka. Ta på gode sko. Mat og drikke i sekken er lurt. Turen passer for alle som er hjemme på dagtid, og varer i 4-5 timer. Nærturene gjennomføres av hyggelige turledere fra Oppegård Turlag, og er en del av prosjektet "Aktiv i 100", Torbjørn Aas - Tlf. 92022798 - E-post: torbjo-a@online.no, https://www.dntoslo.no/aktiviteter/835155/ 

Se vedlagte «Skjema for innmelding av arrangementer», bruk gjerne dette.

 

 

Forslag til type aktiviteter
Du/ditt lag/forening kan gjøre akkurat hva dere ønsker i Friluftslivets uke 1.- 9. september – det viktigste er at det handler om friluftsliv/være ute, at det er gøy og åpent for alle. Det er kun fantasien som setter grenser. Arrangementene kan være store eller små, være faste eller nye, og de kan kalles hva dere vil (Kom-deg-ut dagen, Aktivitetsdag, Friluftslivets dag eller noe helt annet).

 

Her er noen forslag: 

 1. Natt i naturen 2. september – hele Norge sover ute!
  Inviter gjerne lokalbefolkningen og/eller politikere (og gjerne lokalavisa) til en hyggelig uteovernatting et sted i lokalmiljøet.
 2. Åpen dag/kveld!
  Inviter nye potensielle medlemmer til en aktivitet, eller et hyggelig info-møte i løpet av uka. Eventuelt åpne opp medlemsmøter denne uka for alle. 
 3. Naturryddedag
  Hva med å arrangere en hyggelig Naturryddedag for å markere allemannsretten og «sporløs ferdsel»? Rydd en sti, en strand eller et friluftslivsområde, mens dere tar en hyggelig tur.
 4. Allerede planlagte arrangementer
  Har dere allerede et arrangement som er planlagt rett før eller rett etter Friluftslivet uke? Dersom det er mulig å flytte på, kan arrangementet blir markedsført som en del av uken.
 5. Utlånssentraler
  Ta kontakt med din lokale utlånssentral/BUA – kanskje kan dere gjøre noe sammen?
 6. Ordfører-tur
  Hva med å inkludere ordføreren eller andre lokalpolitikere i din kommune ut på en av deres arrangementer? 

Tusen takk – og lykke til med Friluftslivets uke 2018!

 

FNF Akershus og FNF Oslo i samarbeid med Norsk Friluftsliv
www.friluftslivetsuke.no