Program for friluftslivets uke i Oslo og Akershus 2018

Program 2018 bilde3

Sjekk ut det fyldige programmet for aktiviteter i Friluftslivets uke 2018 i Oslo og Akershus! 

 

Kan det friste med en kajakktur, skogstur eller familiedag med bål, grilling og masse morsomme aktiviteter? Her finnes aktiviteter for store og små, unge og gamle, og for folk i all slags fysisk form.

 

Programmet har til hensikt å synliggjøre alle mulighetene som finnes for friluftsliv i regionen Oslo og Akershus, og flere av aktivitetene foregår ukentlig, månedlig eller regelmessig på andre måter.

 

SE PROGRAMMET HER

Hva skjer i din organisasjon i Friluftslivets uke?

Friluftslivets-uke-illustrasjon_800

Friluftslivets uke er i 2018 fra 1. – 9. september. Uka starter med #nattinaturen 1. september og åpnes offisielt med Friluftslivets dag 2. september.

 

FNF Oslo og FNF Akershus samler inn aktiviteter i Oslo og Akershus til et program som vil distribueres bredt.

 

Aktiviteter kan sendes til
akershus@fnf-nett.no
innen 1. juni 2018. 

 

Mer informasjon (pdf)

Skjema for innmelding av arrangementer (word)

 

Friluftslivets uke i Oslo og Akershus - program

Programblad_forside

Sjekk ut det fyldige programmet for aktiviteter i Friluftslivets uke 2017 i Oslo og Akershus!

 

Kan det friste med en kajakktur, skogstur eller familiedag med bål, grilling og masse morsomme aktiviteter? Her finnes aktiviteter for store og små, unge og gamle, og for folk i all slags fysisk form.

 

Programmet har til hensikt å synliggjøre alle mulighetene som finnes for friluftsliv i regionen Oslo og Akershus, og flere av aktivitetene foregår ukentlig, månedlig eller regelmessig på andre måter.

 

SE PROGRAMMET HER  

 

 

Velkommen til Friluftslivets dag og Barnas våtmarksdag på Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren!

AFM.FL.IA.Våtmarksenteret-39

Bli med på kickstarten av Friluftslivets uke på Friluftslivets dag og Barnas våtmarksdag med aktiviteter for hele familien! Arrangementet er gratis og åpent for alle.

 

Tid: Søndag 3. september 2017, kl. 12:00 – 16:00
Sted: Besøkssenter våtmark Nordre Øyeren, Fetsund, Fet kommune Akershus

Hva er Friluftslivets uke?

Friluftlivets uke er et årlig arrangement i regi av Norsk Friluftsliv den første helga i september. Uka er spekket med organiserte turer og morsomme friluftsaktiviteter over hele Norge. Målet med Friluftslivets uke er å gi flere opplevelsen av hvordan det er å være ute. Gjennom lokale tur- og aktivitetsmuligheter vil vi vise hvor fantastisk den norske naturen er – ikke minst i nærmiljøet. Friluftslivets uke vil starte med en #nattinaturen lørdag 2. september over hele Norge – og markering av Friluftslivets dag søndag 3. september.

 

Les mer om Friluftslivets uke 

 

 

 

 

Vil din organisasjon være med på Friluftslivets uke 2017?

Friluftslivets uke er i 2017 fra 2. – 10. september. Uka starter med #nattinaturen 2. september og åpnes offisielt med Friluftslivets dag 2. september.

 

GODE GRUNNER TIL Å VÆRE MED 

 • Du og ditt lokallag er med på å sette friluftsliv på agendaen over hele Norge
 • Din organisasjon blir synlig og får nye medlemmer
 • Dere gjøre noe positivt for lokalmiljøet og vil glede mange
 • Dere blir kjent med politikere og andre viktige beslutningstakere
 • Dere får gratis markedsføring/drahjelp fra kampanjen Friluftslivets uke

  

Forslag til type aktiviteter
 

Du/ditt lag/forening kan gjøre akkurat hva dere ønsker i Friluftslivets uke 2.-10. september – det viktigste er at det handler om friluftsliv/være ute, at det er gøy og åpent for alle. Det er kun fantasien som setter grenser. Arrangementene kan være store eller små, være faste eller nye, og de kan kalles hva dere vil (Kom-deg-ut dagen, Aktivitetsdag, Friluftslivets dag eller noe helt annet).


Her er noen forslag: 

 • Natt i naturen 2. september – hele Norge sover ute!
  Inviter gjerne lokalbefolkningen og/eller politikere (og gjerne lokalavisa) til en hyggelig uteovernatting et sted i lokalmiljøet.
 • Åpen dag/kveld!
  Inviter nye potensielle medlemmer til en aktivitet, eller et hyggelig info-møte i løpet av uka. Eventuelt åpne opp medlemsmøter denne uka for alle.
 • Naturryddedag
  Hva med å arrangere en hyggelig Naturryddedag for å markere allemannsretten og «sporløs ferdsel»? Rydd en sti, en strand eller et friluftslivsområde, mens dere tar en hyggelig tur.
 • Allerede planlagte arrangementer
  Har dere allerede et arrangement som er planlagt rett før eller rett etter Friluftslivet uke? Dersom det er mulig å flytte på, kan arrangementet blir markedsført som en del av uken.
 • Utlånssentraler
  Ta kontakt med din lokale utlånssentral/BUA – kanskje kan dere gjøre noe sammen?
 • Ordfører-tur
  Hva med å inkludere ordføreren eller andre lokalpolitikere i din kommune ut på en av deres arrangementer? Husk også å invitere lokal presse. 

 

 

 

 

 

Hva skjer i din organisasjon/lag/forening i Friluftslivets uke 2017?

Bli med å sette friluftsliv på dagsorden og få gratis markedsføring!

  

GRATIS PROMOTERING! Det er planlagt mange arrangementer og aktiviteter i Oslo og Akershus i Friluftslivets uke 2017 2.-10. september. Vi vil gjerne vite hva dere har planlagt, slik at vi kan bidra til å gjøre det som skjer mer synlig, få enda flere ut i naturen - og sette friluftsliv på agendaen!

 

FNF Akershus og FNF Oslo vil prøve å samle inn aktiviteter som gjennomføres denne uka til et programhefte som skal distribueres digitalt.

Se fjorårets program for Akershus

 

Melder du inn ditt planlagte arrangement til oss, får du ekstra markedsføring – vi vil bruke sosiale medier og prøve å nå ut til pressen for å vise bredden og mengden av alt som skjer.   

 

Dette trenger vi fra deg: 

For å få din aktivitet med i programmet må følgende informasjon være med:

Kommune, Sted, Tittel på aktivitet, Dato, Tid, Oppmøte, Arrangør, Kort beskrivelse av arrangement, Kontaktinfo, Eventuelt påmeldingsinfo, Eventuelt lenke til mer info på egen nettside

 

Eksempel:
Oppegård, Kolbotn, Nærtur til Nøstvedtmarka, Mandag 5. september, 11:00, Kolbotn torg utenfor kulturhuset, DNT - Oppegård Turlag, Turen går på stier og turveier i Nøstvedtmarka. Ta på gode sko. Mat og drikke i sekken er lurt. Turen passer for alle som er hjemme på dagtid, og varer i 4-5 timer. Nærturene gjennomføres av hyggelige turledere fra Oppegård Turlag, og er en del av prosjektet "Aktiv i 100", Torbjørn Aas - Tlf. 92022798 - E-post: torbjo-a@online.no, https://www.dntoslo.no/aktiviteter/835155/

Aktiviteter kan sendes til
A
kershus@fnf-nett.no innen 20. juni 2017.

 

Tusen takk – og lykke til med Friluftslivets uke 2017!