PROGRAM- Friluftslivets Uke i Telemark 2016

Farger_FU_Logo-05-JPG

Her er en oversikt over aktiviteter og arrangementer i løpet av Friluftslivets Uke i Telemark! Programmet oppdateres fortløpende. Meld gjerne ifra om aktuelle aktiviteter til oss.

Lørdag 3.september: 

 

#NATTINATUREN PÅ SVANSTUL

 

Beskrivelse: Det arrangeres felles overnatting med utendørs filmvisning for barna på Flekkerhytta ved Svanstul fra 3.september til 4.september. Vi kan også by på fotoshow fra naturen, kanopadling og klatrevegg. Det blir satt opp lavvoer og bålpanner, men ta gjerne med eget telt, hengekøye o.l. Husk sovepose, liggeunderlag, grillmat og myggspray!

Arrangør: Telemark Turistforening, Skiensspeiderne, Grenland Friluftsråd og FNF Telemark

 

Nattinaturen6

 

GAUSTATOPPEN ER MÅLET, 1883 MOH

 

Beskrivelse: Lyst til å bli med til Telemarks høyeste fjell?  

Til Topps Telemark er årets sprekeste integreringsprosjekt der det er flerkulturelle og frivillige som går sammen. Til Topps Telemark bidrar til økt inkludering og at det skapes varige nettverk gjennom natur-, kultur-, og relasjonsopplevelser. Dagen er åpen for alle og vi ønsker spesielt velkommen til våre nye landsmenn som ser muligheten til å bli med på tur til Telemarks tak. Les mer om arrangementet HER.

Arrangør: Telemark Turistforening og Telemark Røde Kors

 

#NATTINATUREN I KRAGERØ

 

Beskrivelse: Det blir lagt opp til et enkelt overnattingsarrangement i Studsdalen. Oppstart kl.18.00. Dagen etter kan du prøve å være speider for en dag.

Arrangør: Kragerø speidergruppe

 

Søndag 4.september: 

 

KOM DEG UT-DAGEN

 

Beskrivelse: Norges nasjonale turdag. Telemark Turistforening (TTF) arrangerer flere arrangementer over hele fylket i samarbeid med andre natur- og friluftsorganisasjoner. Sjekk turkalenderen til  TTF for mer info om Kom deg ut-dagen i ditt nærområde.

Arrangør: Telemark Turistforening

 

Kom deg ut4

 

SOPPKONTROLL

 

Beskrivelse: Menstad bydelshus arrangerer soppkontroll søndag 4.september.

Arnfinn Ekmann er soppsakkyndig og kontrollerer det du har funnet av sopp som du er usikker på. Du kan kontrolle soppkurven din fra kl. 16.00-18.00

Gratis!

Arrangør: Menstad bydelshus

 

 

Mandag 5.september: 

 

INSPIRASJONSSEMINARET "ILDSJELENE"

 

Beskrivelse: Gratis inspirasjonsseminar på Høgskolen i Sørøst-Norge, studiested Bø. Hvem er ildsjelene og hva gjør vi for å rekruttere og beholde disse i våre organisasjoner? Vi møter flere av ildsjelene i natur- og friluftsorganisjonene i Telemark, og organisasjonene stiller også på stand slik at du kan bli bedre kjent med deres arbeid og aktiviteter. Det serveres fiskeburger på utegrillen i pausen.

Tidspunkt: 17.00-20.00

Arrangør: FNF Telemark og Høgskolen i Sørøst-Norge, studiested Bø.

 

IMG_0301

 

VÆR LUR-GÅ TUR. Langangen

 

Beskrivelse: Lyst å komme deg ut å gå en tur sammen med andre ? Vi går tur hver mandag kl. 10.00. fra Langangen Mat. Turene går i lett og variert terreng på stier og litt asfalt, varighet 1-2 timer. Turene avsluttes med en kopp kaffe og noe å bite i rundt bordet i kaffekroken på Langangen Mat. Ingen påmelding – kom som du er. Turene ledes av frivillige turledere 

Arrangør: Porsgrunn Frivilligsentral.

 

Tirsdag 6.september: 

 

VÆR LUR-GÅ TUR. Flåttenjordet

 

Beskrivelse: Lyst å komme deg ut å gå en tur sammen med andre ? Vi går tur hver tirsdag kl. 11.00. fra Flåttenjordet. Turene går i lett og variert terreng på stier og litt asfalt, varighet 1-2 timer med innlagt kaffepause. Ingen påmelding – kom som du er. Turene ledes av frivillige turledere.

Arrangør: Porsgrunn Frivilligsentral.

 

VÆR LUR- GÅ TUR. Borgåsen

 

Beskrivelse: Lyst å komme deg ut å gå en tur sammen med andre ? Vi går tur hver tirsdag kl. 11.00. fra NRK-bygget på Borgåsen. Turene går i lett og variert terreng på stier, varighet 1-2 timer med innlagt kaffepause. Ingen påmelding – kom som du er. Turene ledes av frivillige turledere.

Arrangør: Porsgrunn Frivilligsentral.

 

Onsdag 7.september: 

 

UT I DET BLÅ TUR

 

Beskrivelse: Lavterskeltur. Oppmøte ved Gamle Rådhus i Langesund som er Bamble turlags møtelokaler. Møtetidspunkt er kl 17.00. Vi går fra Gamle Rådhus forbi fergeterminalen, opp på Kongshavnåsen forbi Langesund kirke og avslutter med en runde nede i Langesund. Kjentmann blir med på runden. Turledere er Odd Nakkestad og Lars Tore Grimsland. Her er alle velkommen. Gå til arrangementsiden HER.

Arrangør: Bamble Turlag, Telemark turistforening

 

SKREHELLE FRA FJELLDALEN

 

Beskrivelse: Bli med Skien turlag på topptur til Skrehelle fra Fjelldalen. Oppmøte ved Kiwi Falkum kl.17.00 for samkjøring eller ved parkeringen i Fjelldalen kl.17.15. Silje Tollefsen er turleder. Passer spesielt for voksne. Mer info om turen HER.

Arrangør: Skien Turlag, Telemark Turistforening

 

VÆR LUR- GÅ TUR. Vessia

 

Beskrivelse: Lyst å komme deg ut å gå en tur sammen med andre i sommer ? Vi går tur hver onsdag kl. 11.00. fra Kirketjernet på Vessia. Turene går i lett og variert terreng på stier og litt asfalt, varighet 1-2 timer. Turene avsluttes med et kafebesøk på utvalgte steder og en hyggelig prat. Ingen påmelding – kom som du er. Turene ledes av frivillige turledere.

Arrangør: Porsgrunn Frivilligsentral.

 

Torsdag 8.september: 

 

Foreløpig ingen innmeldte aktiviteter. 

 

Fredag: 9.september: 

 

DYRSKU'N I SELJORD

 

Beskrivelse: Velkommen til 150 årsjubileum 9.-11-september 2016! Årlig landbruksmesse som arrangeres over tre dager. Her kan du møte flere natur- og friluftsorganisasjoner på stand, blant annet 4H Telemark. Sjekk nettsiden HER.

 

Lørdag 10.september: 

 

VERDENS VAKRESTE NATTEVANDRING

 

Beskrivelse: Opplev Gaustatoppen slik du aldri har sett den før. Opplysningsløypa – verdens vakreste nattevandring blir en unik og storslått turopplevelse på Gaustatoppen i Telemark. Gratis konsert med Sivert Høyem på toppen!

Arrangør: Norad – direktoratet for utviklingssamarbeid, Tinn kommune og Den Norske Turistforening

Mer info på facebook eller kontakt: telemark@turistforeningen.no

 

 

DYRSKU'N I SELJORD

 

Beskrivelse: Velkommen til 150 årsjubileum 9.-11-september 2016! Årlig landbruksmesse som arrangeres over tre dager. Her kan du møte flere natur- og friluftsorganisasjoner på stand, blant annet 4H Telemark. Sjekk nettsiden HER. 

 

Søndag 11.september: 

 

SOPPKONTROLL

 

Beskrivelse: Menstad bydelshus arrangerer soppkontroll søndag 4.september.

Arnfinn Ekmann er soppsakkyndig og kontrollerer det du har funnet av sopp som du er usikker på. Du kan kontrolle soppkurven din fra kl. 16.00-18.00

Gratis!

 

DYRSKU'N I SELJORD

 

Beskrivelse: Velkommen til 150 årsjubileum 9.-11-september 2016! Årlig landbruksmesse som arrangeres over tre dager. Her kan du møte flere friluftsorganisasjoner på stand, blant annet 4H Telemark. Sjekk nettsiden HER.