Årsmøte 2018

logo samling alle_-001

Dato:  Mandag 12. mars
Tid:     17:30 - 20:30
Sted:   Tromsø, NIBIO Holt

 

I forkant av årsmøtet serveres pizza, samt at vi belyser temaet: "Kraftutbygging for enhver pris?"

 

Hjertelig velkomne til årsmøte!

Inspirerende adventsseminar i Harstad

Turlagshuset Harstad

Engasjementet var stort da rundt 25 deltakere diskuterte friluftsliv for alle på turlagshuset i Harstad torsdag kveld.

 

Med bred deltakelse fra frivilligheten, kommuner, bedriftsidretten, UiT, FNF og friluftsrådet gikk inkluderende friluftsliv som en rød tråd gjennom seminaret.

Vellykket friluftssamling på Bardufosstun

DSC07136

Rundt 55 deltakere fra kommuner, organisasjoner, friluftsråd, KS, nasjonalparkforvaltningen, SNO m.fl. bidro til en vellykket samling om friluftsliv i Troms på Bardufosstun 22. november. Arrangørene håper samlingen resulterer i flere spillemiddelanlegg for friluftsliv og større inkludering av personer med funksjonsnedsettelser i friluftsaktivitetene framover.

Monica Mikalsen vinner av Friluftslivets ildsjelpris i Troms

DSC07091

"Friluftslivets ildsjelpris i Troms" ble uttelt for tredje gang under friluftssamlingen på Bardufosstun 22. november. Monica Mikalsen fikk årets utmerkelse for sin fantastiske innsats gjennom en årrekke for å fremme friluftsliv på mangfoldige arenaer, særlig for barn og unge. FNF og friluftsrådene i Troms gratulerer!

 

Adventsseminar i Harstad 7. desember

8_Geir Magne Johnsen_

Hvordan kan vi sikre at alle får delta i friluftslivet?

 

Bli med på åpent og gratis seminar 7. desember, kl 18:00-21:00, på Turlagshuset i Harstad.

 

Se PROGRAMMET. Velkommen!

(Foto: Geir Magne Johnsen) 

 

Friluftslivssamling på Bardufosstun 22.nov

IMG_0946

Hvordan skal vi gå fram for å få flere personer med funksjonsnedsettelser ut på tur? Og kan vi bruke mer spillemidler til friluftsliv? Det er blant spørsmålene som tas opp når Troms fylkeskommune, friluftsrådene og Forum for natur og friluftsliv i Troms inviterer til friluftslivssamling.

 

Se program.

 

Hvem fortjener ildsjelprisen i Troms 2017?

IMG_7909

Det er igjen tid for å hedre en ildsjel som står på for friluftslivet i Troms. Kjenner du en person og/eller organisasjon som har gjort en betydelig og verdifull innsats for friluftslivet i sitt lokalmiljø? Send oss ditt forslag innen 15.oktober.

Seminar om flerkulturelt friluftsliv 26. okt.

Reinrosa 4H

FNF Troms, Tromsø Røde Kors og Norsk Friluftsliv inviterer bredt til kveldsseminar om flerkulturelt friluftsliv med formål om inspirasjon og erfaringsutveksling.

 

Torsdag 26.10.17, kl.18:00-21:00, gamle Lærerhøgskolen i Tromsø.

 

Se invitasjon og program.

Friluftspolitisk debatt og kappestrid 3.sept

IMG_3637

Listetoppene i Troms stiller sporty opp under Kom-deg-ut dagen og friluftsfesten ved Rundvatnet 3. september. Her vil de vise politiske muskler gjennom vikinglek og kanoduell, samt debattere viktige friluftstema.

 

En rekke organisasjoner byr på morsomme aktiviteter for liten og stor, og alt er duket for folkefest i det fri!

Bli med ut og plukk!

DSC03436

Har du fått med deg at friluftsrådene i Nord-Norge samarbeider om www.utogplukk.no? Bærplukking er friluftsliv, fysisk aktivitet og smakfulle naturopplevelser i bøtter og spann. God bærsommer!

Friluftslivets uke i Troms 2017

FU17 bilde_-001

2. - 10. september er det klart for Friluftslivets uke og et mangfold av spennende opplevelser for liten og stor i hele fylket.

 

Frister det med kanopadling, natursti, bål eller sopptur?

 

Bli med på en aktivt og minneverdig uke! Velkommen!

 

Se PROGRAM Friluftslivets uke 2017 i Troms.

 

Brith Sørensen finalist i Friluftslivets ildsjelpris

Brith Sørensen_Folkebladet

Brith Sørensen fra Torsken Turlag er valgt ut som en av tre finalister til den prestisjefylte nasjonale prisen "Friluftslivets ildsjelpris". I 2016 vant hun tilsvarende pris på fylkesnivå i Troms. De andre kandidatene er Evenes Turlag og Kåre Haug fra Skiforeningen. (Foto: Birger Caspersen, Folkebladet)

Regionale samlinger om statlig sikring i mai

Sørvika statlig sikret friluftsområde i Lenvik

Statlig sikring av friluftsområder er et effektivt verktøy for å ivareta friluftsområder under press, samt utløse tilretteleggingsmidler. Fylkeskommunen, i samarbeid med friluftsrådene og FNF, arragerer to dagsamlinger med tips og motivasjon om tema; Tromsø 9. mai og Harstad 10. mai.

Integreringsløft gjennom frilftsliv

integrering_holt_vinter

FNF Troms har fått søtte fra Integrerings- og mangfoldsdirektoratet til et prosjekt om integrering i friluft. I samarbeid med seks ordinære mottak i fylket, skal frivillige lag og foreninger bidra til meningsfull integrering og aktivitet i friluft.

Arbeidsmøte om vannmiljø i Troms

IMG_4227

FNF Troms inviterer til arbeidsmøte om vannmiljøet i Troms, 8. februar.

Vannkoordinatorene i SABIMA og Troms fylkeskommune bidrar i møtet med frivillige lag og foreninger om hvordan vi sammen kan løfte vannmiljøet i fylket.

Fraråder vannscooter endringer

IMG_4940

FNF Troms har sendt brev til alle kommunene i fylket angående forslaget om endring av vannscooterforskriften.

KLD sendte rett før jul på høring forslag om å oppheve vannskuterforskriften slik at vannskuter blir likestilt med andre fartøy. FNF er bekymret for konsekvensene og oppfordrer kommunene til å gi sine innspill innen høringsfristen 23. mars. 

Årsmøte 2017

IMG_0452

Dato:  Tirsdag 7. mars 2017
Tid:     17:30 - 20:30
Sted:   Tromsø, NIBIO Holt

 

I forkant av årsmøtet belyser vi temaet: "Reiseliv og friluftsliv – dessert eller besvær?"

 

Hjertelig velkomne til årsmøte!

Tilskudd friluftsliv 2017

IMG_0937

Troms fylkeskommune utlyser i januar og februar en rekke tilskudd til friluftstiltak som kan være aktuelle for organisasjoner og friluftsråd i 2017.

 

Se oversiktene her.

Miljømila 2017

Miljømila 2017
Fylkesmannen i Troms ved Miljøvernavdelingen inviterer for 5. gang kommunene og frivillige foreninger i fylket til Miljømila. Tema for i 2017 er vannforvaltning og naturmangfold. 7. - 8. februar, Fylkeshuset i Tromsø.

 

Regionsamling for FNF i nord

IMG_9572

I forbindelse med årets adventsseminar møttes FNF fra Sør- og Nord-Trøndelag, Nordlad og Troms til en konstruktiv arbeidssamling i Harstad. Havbruk, motorferdsel og kraftsaker var blant temaene på dagsorden.