Vil du jobbe med natur og friluftsliv?

Bilde Fuke

Vil du jobbe med natur og friluftsliv?

Forum for natur og friluftsliv (FNF) Telemark har ledig stilling som koordinator.

 

FNF er et samarbeidsforum for natur- og friluftslivsorganisasjoner på fylkesnivå.

 

 

 

Månedsbrev JUNI- FNF Telemark

Månedsbrev APRIL/MAI- FNF Telemark

Månedsbrev MARS- FNF Telemark

Årsmøte 2019 i FNF Telemark

Utsikt fra teltet_Mariken Kjøhl-Røsand

Forum for Natur og Friluftsliv i Telemark avholder årsmøtet i Hotell Fritidsparken i Skien 7.mars fra 18-21. Det blir middag, spennende foredrag om flerkulturelt friluftsliv og ordinært årsmøte. Årsmøtet er for alle tilsluttede organisasjoner. Påmelding: 1.mars til telemark@fnf-nett.no

Bli best på natur- og friluftslivspolitikk!

Frosk_Mariken Kjøhl-Røsand

Natur- og friluftslivsorganisasjonene i Telemark jobber hver dag for å gi fylkets små og store beboere gode muligheter til rekreasjon, naturopplevelser og kunnskap om natur og friluftsliv. Her er noen forslag til hvordan du og ditt parti kan bli best på natur og friluftslivspolitikk.

Månedsbrev januar/februar i FNF Telemark

Månedsbrev i FNF Telemark

Invitasjon til seminar om by- og tettstedsnære markaområder

Borgeåsen_

Arealforvaltning og arealpolitikk er en taukamp mellom ulike interesser, der natur- og friluftsinteressene stadig taper terreng. Hvordan skal vi ta vare på naturopplevelsene og friluftslivet i byene og tettstedene våre for fremtidige generasjoner? Vi setter fokus på dette og inviterer deg til kveldsseminar i Bø mandag 3.september eller frokostseminar tirsdag 11.september i Skien (husk påmelding).  

 

Gratis og åpent for alle, men spesielt interessant for offentlige myndigheter, politikere, studenter og frivilligheten. 

 

OBS: Påmeldingsfrist 2.september til frokostseminar i Skien  

Påmeldingsskjema for seminar i Skien. 11.september kl.08.30

 

Ingen påmelding til seminar i Bø.

Friluftslivets uke 2018

Fjelltur-2

Friluftslivets uke har vært markert fra hver første helg i september siden 1993, og målet har hele tiden vært det samme: Skape større oppmerksomhet om friluftsliv i befolkningen og vise frem lag og foreningers innsats og tilbud.

Enstemmig formannskap vil bevare borgeåsen

Fortsatt trussel mot Valleråsen, men formannskapet i Porsgrunn stanser boliger i naturområdene på Borgeåsen.

Mediaseminar i Norsjø

Mediaseminar i Telemark

Hvordan når man ut i sosiale medier og hva trengs for at en journalist skal bli interessert i en sak? Det var noe deltakerne på FNFs mediaseminar fikk lære seg.

Hvordan nå ut med sitt budskap?

20180307_124150

Er det vanskelig å nå ut med informasjon om turer og organisasjonens politiske budskap? Da burde du melde deg på FNF Telemarks mediaseminar.

Strandryddedagen 2018

IMG_0323

Strandryddedagen 2018 nærmer seg. Finn en strand og gjør en innsats mot marin forsøpling. Her får du informasjon om hvordan renovasjonsselskaper og skjærgårdstjenester hjelper deg å rydde våre strender.

 

Arbeid i Telemarks vassdrag

Tokkeåi6

Positive ting skjer i vassdragene i Telemark, men det gjenstår mye arbeid.

Naturen har en stor verdi

Er naturen bare bare den verdien som denn pengesummen man får ut når skogen hogges eller det bygges kraftverk i den? Eller er naturen også verdt noe om den brukes til friluftsliv og bevarer naturmangfold?

Presentasjoner fra seminar om flerkulturelt friluftsliv

Foto Synne Kvam11 (8)

Under seminaret Flerkulturelt friluftsliv i Bø 4. september presenterte flere av FNFs organisasjoner tiltak. Les presentasjonene her.  

Åpning av Jomfruland nasjonalpark

apning-jomfruland-nasjonalpark

Etter flere års arbeid er Jomfruland nasjonalpark åpnet av klima- og miljøminister Vidar Helgesen under helgen.

Invitasjon til seminar om FLERKULTURELT FRILUFTSLIV

Foto Joe Urrutia  Norsk Friluftsliv (10)

Innvandrere er vanskeligere enn andre å nå med folkehelsetiltak. Noen friluftsorganisasjoner har likevel klart det. Hva gjør de for å nå frem og hva er innvandreres innstilling til den norske friluftskulturen? Det er noen av spørsmålene du får svar på under seminaret Flerkulturelt Friluftsliv som avholdes i Bø 4. september.

Vi avslutter med en debatt om friluftsliv mellom stortingskandidater fra Telemark.

Seminaret arrangeres av Forum for Natur og Friluftsliv i Telemark, Grenland Friluftsråd, Norsk Friluftsliv og Telemark Fylkeskommune.

 

Sommernyheter fra FNF Telemark

Nattinaturen på Svanstul_Mariken Kjøhl-Røsand

Her finner du sommernyhetsbrevet fra FNF Telemark:

 

 

Jobbe med natur og friluftsliv i Telemark?

Elferdalen4

Det er ledig vikariat som fylkeskoordinator i Forum for Natur og Friluftsliv i Telemark. Søk nå!

Fagsamling på Jomfruland

Fagsamling4 komprimert

Plastforsøpling i skjærgården, fugleregistrering, skogvern og truede naturtyper. Dette var temaer FNF-koordinatorene i Oslofjordregionen lærte mer om på fagsamling på Jomfruland denne uka.

 

 

 

MILJØHELTER SØKES: Strandryddedagen i Telemark 2017

Strandryddedagen

Bli med på strandrydding i Telemark! Lurer du på hvordan du skal komme igang? Her har vi samlet nyttig info til deg som vil bidra med noe veldig viktig.

Ja til trivsel, nei til frislipp av vannscootere!

Mølen93

I dag sendte et mangfold av  natur-og friluftsorganisasjonene i FNF Telemark et brev til kommunene i Telemark med klar beskjed. Si nei til frislipp av vannscootere i skjærgården vår!

Vær med og lær mer om natur og friluftsliv!

Komdegut13

Vil du starte året med å lære noe nytt om natur og friluftsliv? Her er det noen tips om arrangementer, aktiviteter og lesestoff fra natur- og friluftsorganisasjonene i FNF Telemark.

Ønsker seg flere søknader til natur og friluftsliv

Rubensplass4

På det første temamøtet i FNF Telemark i 2017 ble fylkeskommunen invitert til å snakke om tilskuddsmidler til friluftsliv og spillemiddelordningen. Vi ble kjent med flere muligheter for å søke om midler til natur og friluftsliv.

Sett friluftslivet i Telemark på kartet

Børtevann1

Bruker du naturen i hverdagen? Da bør du følge med i tiden fremover. Frem mot 2018 skal Telemark kartlegge og verdsette sine friluftslivsområder. Dette er et viktig arbeid som alle kan være med på.

PROGRAM- Friluftslivets Uke i Telemark 2016

Farger_FU_Logo-05-JPG

Her er en oversikt over aktiviteter og arrangementer i løpet av Friluftslivets Uke i Telemark! Programmet oppdateres fortløpende. Meld gjerne ifra om aktuelle aktiviteter til oss.

Inspirasjonsseminaret ILDSJELENE

Viva i arbeid 4- hogstprosjekt

I forbindelse med Friluftslivets Uke i Telemark 2016 inviteres DU til inspirasjonsseminaret ILDSJELENE som blir arrangert av Forum for Natur og Friluftsliv i Telemark i samarbeid med Høgskolen i Sørøst-Norge, studiested Bø. Gratis og åpent for alle!

Vi vil ha pulsen tilbake i elva!

Tokkeåi6

Sportsfiskerne i Telemark er bekymret. «Vi ønsker ikke å fjerne vannkraftproduksjonen, men vi vil ha livsbetingelsene for storørreten tilbake!»

Villblomstenes Dag over hele Telemark

Blomst4

I dag ble Villblomstenes Dag markert i hele landet. I Telemark samarbeidet turlagene med Telemark Botaniske Forening om flere arrangementer.

Villblomstenes Dag 2016 i Telemark

Villblomst2 kompr

Vil du på tur og lære mer om markblomstene i ditt nærområde? 19.juni samarbeider turlagene til Telemark Turistforening og Telemark Botaniske Forening om flere turer på Villblomstenes Dag.

Stort engasjement på rovdyrkveld

Temakvelden5

Klarer jegere, bønder, rovdyrtilhengere, rovdyrmotstandere, dyrevernere og naturforvaltningen å møtes til felles dialog om rovdyrforvaltningen?  12.april satt vi oss ned i samme rom for å dele kunnskap og meninger i Bø i Telemark.

Hvordan bør rovdyrene forvaltes i Telemark?

Gaupe- Jan Erik Tangen_3 signert_

Tirsdag 12.april inviterer FNF Telemark til en spennende temakveld om rovdyrforvaltning i Telemark. Vi har invitert naturvern-, jakt-, og beiteinteressene til samtale og debatt. Rovdyrforvaltningen kommer også. Gratis og åpent for alle!

FNF Telemark ønsker jordkabel i Gjerpensdalen

Meen

I en høringsuttalelse fra FNF Telemark til Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) anbefaler vi sterkt å legge jordkabel på den aktuelle strekningen i Gjerpensdalen. Dette anbefales både for den nye tiltaket, og for eksisterende ledning i området.  

 

NOF Telemark knytter seg til FNF Telemark

NOFTelemark-redigert

Vi er glade for å melde at Norsk Ornitologisk Forening (NOF), avd. Telemark har sluttet seg til FNF-nettverket i Telemark. Medlemmene har stor kunnskap om fuglelivet i fylket og vil bli en viktig samarbeidspartner i felles saker. 

#Nattinaturen i Telemark

Bålkos2

Førstkommende lørdag arrangeres #Nattinaturen over hele landet, og målet er norgesrekord. Klarer vi å få 50 000 til å sove ute denne natta? Les mer om hva som skjer i Telemark.

Inspirasjonsseminar om NATURGLEDE

Elferdalen4

I forbindelse med Friluftslivets Uke i Telemark inviteres DU til friluftsseminaret"NATURGLEDE" som blir arrangert av Forum for Natur og Friluftsliv i Telemark i samarbeid med Høgskolen i Telemark, avd. Bø. Gratis og åpent for alle!

PROGRAM- Friluftslivets Uke i Telemark 2015

Hjuksebø1

Her er en oversikt over aktiviteter og arrangementer i løpet av Friluftslivets Uke i Telemark!

 

Friluftslivets Uke i Telemark 2015

ekorn

Fra lørdag 5.september til søndag 13.september arrangeres Friluftslivets Uke i Telemark. Det blir en uke med arrangementer for store og små!

Øyhopping for alle!

Fiske

Et unikt samarbeid mellom friluftslivet, kommuner og reiselivet i Telemark og Vestfold gjør at det blir lettere å hoppe fra øy til øy i sommer. Gratis brosjyre med Øyvettregler er nå lansert!

Villblomstenes dag 2015

villblomst

Villblomstenes dag ble arrangert over hele landet søndag 14.juni. Telemark Botaniske Forening inviterte til 11 blomsterturer i Telemark denne dagen. Vi ble med Skien Turlag og Telemark Botaniske Forening til frodige Rustankollen i Østmarka i Skien.

Samarbeid om renere strender

Strandryddedagen

I dag på den nasjonale strandryddedagen samlet gamle og unge miljø- og klimaengasjerte seg for å rydde strendene ved Olavsberget i Porsgrunn. Noen hadde syklet helt fra Skien for å bli med på dugnaden.

Strandryddedag og Syklistenes Dag på lørdag.

Strand

På lørdag 9.mai markeres den nasjonale Strandryddedagen og Syklistenes dag. Bli med og møt FNF Telemark på strandrydding på Olavsberget i Porsgrunn sammen med Besteforeldrenes Klimaaksjon og Naturvernforbundet.

FNF Telemark ønsker bevaring av sjelden natur i Kragerø

rød skogfrue Per Ole Halvorsen

I forbindelse med rullering av kommuneplanen til Kragerø kommune har FNF Telemark levert en høringsuttalelse hvor vi legger vekt på bevaring av viktige natur- og friluftsområder i kommunen.

Markering i snøføyka mot steinbrudd i bymarka

Valleråsen4 red

Selv snø og sur vind stoppet ikke folk fra å markere mot forslaget om steinbrudd i bymarka. Beskjeden fra natur- og friluftsorganisasjonene var enstemmig: Vi har kjempet altfor mange kamper for å bevare bymarka. Nå ønsker vi oss et varig vern!

Viktig delseier for bymarka i Porsgrunn!

Valleråsen4 red

Vi gratulerer natur- og friluftsorganisasjonene med en viktig seier i arbeidet for et sterkere markavern i Grenland! I går stemte bystyret i Porsgrunn nei til steinbrudd i bymarka i Porsgrunn.

Porsgrunn satser på lokal kystkultur

Båttur

Porsgrunn kommune har en rik kystkultur- og natur. Nå vil kommunen bli en attraktiv kystkommune ved å satse ytterligere på lokal verdiskapning langs kysten.

Ellevill utedag i skogen!

Komdegut312

Kom deg ut-dagen i Telemark ble markert 9 steder i fylket denne søndagen. FNF Telemark deltok på stand i det yrende folkelivet i Skien fritidspark.

Pangstart for Friluftslivets År i Telemark!

Åpning8 red

Små og store, erfarne og ikke erfarne. Politikere, ordførere, speidere, familier og turfolk. De hadde alle funnet veien ut i naturen til feiring av Friluftslivets År 13.januar. I fritidsparken i Skien ble det en pangstart med 300 besøkende til årets åpningsarrangement.

 

 

Velkommen til Porsgrunn og Omegns Turistforening!

POT logo red

Porsgrunn og Omegns Turistforening (P.O.T) knytter seg til FNF Telemark. Vi gleder oss til å samarbeide med den aktive og engasjerte foreningen. Les mer om dem her.

Turglad? Bli med på kveldsmattur til Galtetjenn!

Galtetjern 1.januar2 redigert

Hei alle turglade!

 

Torsdag 29. januar arrangerer FNF Telemark og Telemark Turistforening en kveldsmattur til Rubensplass ved Galtetjenn i Siljan. Ta med god kveldsmat og godt humør og møt opp på parkering nedenfor Solvika Kafe kl.18.00.

 

 

 

Bli med på åpningen av Friluftslivets År!

FÅ15

13.januar åpner Friluftslivets År 2015! FNF Telemark, Telemark Turistforening, Grenland Friluftsråd og Skiensspeiderne har gleden av å invitere alle til en markering i friluft i Fritidsparken i Skien denne dagen. De tøffeste har mulighet til å bli med på måneskinnstur og overnatting ute!

 

Rovfuglgruppa i Telemark tilknyttes FNF Telemark

Logo Rovfuglgruppa i Telemark2

FNF-nettverket i Telemark vokser seg stadig større og sterkere. Vårt nyeste tilskudd til forumet er Rovfuglgruppa i Telemark.

Nytt tilskudd til FNF Telemark: Telemark Botaniske Forening

Norsk botanisk forening

Det er veldig hyggelig å meddele at Telemark Botaniske Forening har valgt å slutte seg til FNF-nettverket i Telemark. Les mer om organisasjonen og arbeidet de gjør her.

Natur- og friluftsorganisasjonenes reaksjoner på statsbudsjettet

Statbudsjettet hovedbilde3

Natur- og friluftsinteressene rammes hardt i forslaget til statsbudsjett. Forum for Natur og Friluftsliv har samlet reaksjonene og grunnene til dem fra noen av våre største medlemsorganisasjoner.

Program: Friluftslivets Uke i Telemark 2014

Sindre_og_Ruben

Her er en oversikt over aktiviteter og arrangementer i løpet av Friluftslivets Uke i Telemark!

 

Programmet oppdateres jevnlig.

Naturopplevelser for livet! Gratis friluftsseminar på Høgskolen i Bø.

jakke

Ti år av livet sitt brukte hun på å kjempe for naturen, før hun innså hvor lite tid hun hadde brukt på å oppleve den selv. På friluftsseminaret i Bø den 8.september skal Malin fortelle om sitt oppgjør med seg selv, og gi noen tips på veien til deg som ønsker å ta naturen mer i bruk.

 

 

 

 

Friluftslivets Uke i Telemark!

Telt_2

Fra 6.september-14.september arrangeres Friluftslivets Uke i Telemark. Det blir en uke fylt med utendørs aktiviteter for store og små. Bli med og få naturopplevelser for livet!

Styret i FNF Telemark

FYLKESTYRET 2019

 

Faste styremedlemmer:

  • Anne Berit Bjørnstad, styreleder, Grenland krets av Norges speiderforbund
  • Jon Atle Holmberg, styremedlem, DNT Telemark
  • Bjørn Erik Lauritzen, styremedlem, NJFF Telemark.
  • Torfinn Sanden, styremedlem, Naturvernforbundet i Telemark

Varaer til styret:

  • Halvor Sagvolden, DNT Telemark
  • Hans Kristian Halvorsen, NJFF Telemark
  • Saskia Wanders, Naturvernforbundet i Telemark

Rundskrivet for tilskudd til vilttiltak og friluftsliv har nå kommet.